Ehandelsskolan

Är du nyfiken på vad det innebär att driva en ehandel? Ligger din webshop i startgroparna eller är du bara på idéstadiet ännu? Oavsett så är du som vill lära dig mer om ehandel varmt välkommen till E-commerce Park of Swedens E-handelsskola!

Under sex onsdagskvällar med kursstart varje termin går vi igenom grunderna i vad man bör tänka på när man startar och driver en e-handel. Inspiration och kunskap utlovas! Du får dessutom ett nätverk av andra personer som vill arbeta med e-handel och kontakt med organisationer som stöttar företagare i olika faser.

Nästa kurstillfälle är våren 2020.

Vid frågor, vänligen kontakta vår Community Manager Matilda Edvardsson på matilda@ecommercepark.se.

Kursprogram hösten 2019

 

Onsdag 2 oktober: Introduktion till e-handelsbranschen med E-commerce Park och Helsingborgs stad.

Vi ger dig en bred inblick i branschen, prata om klassiska fallgropar och vad som viktigt att vara särskilt uppmärksam på när man arbetar med ehandel.

Onsdag 9 oktober: Affärsidé och strategi med Peter Borgman från JS Energi

Peter Borgman har byggt och driver flertalet företag inom ehandel ändå sedan 90-talet. Peter kommer prata om kärnan i ehandel: varför kunden ska handla av just dig. Efter föreläsningen kommer du se din företagsidé ur ett nytt ljus och från nya infallsvinklar!

Onsdag 16 oktober: Inköp och logistik – hur går det till rent praktiskt? med Mark Carlström från Mobilladdaren.se.

Mark kommer berätta om hur inköp- och logistikprocessen kan se ut och vad du ska tänka på när du ska etablera dig som ny ehandlare.

Onsdag 23 oktober: Teknik, betalningslösningar och plattform med Adrian Karlsson från Quickbutik.

Adrian Karlsson jobbar som Customer Success Manager på Quickbutik, Sveriges snabbast växande plattform. Under denna föreläsning får du veta vilka valmöjligheter som finns kring plattformar och betallösningar idag och vad som kan lämpa sig utifrån dina krav.

HÖSTLOV

Onsdag 6 november: Marknadsföring med Maria Richardsson från Nordic Poster Collective

Maria Richardsson har arbetat med ehandel i över 10 år och provat på det mesta inom branschen. Maria kommer under föreläsningen gå igenom hur du hittar din målgrupp samt de viktigaste och vanligaste sätten för att marknadsföra din webbshop.

Onsdag 13 november: Vad gör jag nu? med E-commerce Park.

Vi kommer berätta om olika organisationer som kan hjälpa dig vidare i ditt företagande och hur du kan fortsätta att arbeta för att förverkliga din idé.