Igår hade E-commercepark of Sweden besök av Pineberry, som ville belysa vikten av SEO och ge oss lite tips om hur man kan tänka och göra.

Vi var ca 30 ehandlare och en del andra som var intresserade av ehandel. Förmiddagen var en genomgång i vad SEO är och Mikael kom med många tips och råd för hur webbutikerna kan synas. Ämnet är verkligen aktuellt och stundtals haglade det frågor och där svaren fick ehandlarna att fundera och sedan ställa än fler följdfrågor.

Efter lunch, där ämnet föga förvånande bestod av SEO-prat, hölls 10 stycken One-on-one sessions där deltagarnas webbutiker hade granskats av experterna som kom med goda råd. Flera kunde pusta ut efter fått veta att det såg ganska bra ut, men samtliga kom ut med längre to-do listor.

Philip, som driver ansiktsmaskbutiken och sitter på Ecommercepark, tyckte så här om dagen:

En mycket trevlig och pedagogisk föreläsning som gav mig många idéer och massor av ny energi. Jag har redan satt igång med seo-arbetet för många av mina hudvårdsprodukter. Förhoppningsvis kommer våra kunder snart att enkelt hitta till Ansiktsmaskbutiken via Google för att köpa produkter mot ögonpåsar.

Vi vill alla tacka alla som kom på eventet och hoppas att ni fick mycket ny kunskap och många nya kontakter.

 

/Rikard, inkubatoransvarig