På E-commerce Park finns många drivna och innovativa entreprenörer som utvecklar och säljer vitt skilda produkter och tjänster. I ett av våra kontor hittar du, till exempel, Olle Marköö och Uppy! the genius flyer.

Jetlagens värsta fiende

När vi tittar in på Uppys kontor finner vi Olle Marköö; Vikenbo, van resenär och företagets grundare, vid skrivbordet. Flera år på resande fot och många timmar i flygstolen gjorde att Olle fick nog av att känna sig trött och uttorkad. Lösningen på problemet döpte han till Uppy!. Uppy! är en brustablett full av vitaminer och antioxidanter, med en uppfriskande smak av citron och ingefära.

”Det är inte kul att komma trött och hängig till ett viktigt affärsmöte. Uppy! hjälper dig anlända på din destination pigg och fräsch”, säger Olle.

Uppy! på väg till Heathrow

Olle berättar att mycket av hans tid just nu går åt till att jaga WHSmith. Den brittiska service- och tidningskedjan är en vanlig syn på många flygplatser, även i Sverige. Just nu har Olle siktet inställt på en stor brittisk flygplats.

”Vi bör finnas på alla terminaler på Heathrow snart. Men inget är klart förrän det är klart”, säger Olle. Även flygbolag som Emirates och SAS tillhör de som Olle varit i kontakt med i sitt missionerande för jetlag-fria resor. 

Uppy! på plats i cockpit. Såklart använder också piloter brustabletten för att hålla sig pigga.

Uppy! på plats i cockpit. Såklart använder också piloter brustabletten för att hålla sig pigga.

En brustablett för rätt balans

Den som känner sig opåverkad av en längre flygresa kan skatta sig lycklig. De allra flesta av oss känner oss inte precis i toppform när vi plockar ihop våra tillhörigheter och går av planet. Inte är det särskilt konstigt heller. Att flyga innebär att befinna sig i en extremt torr miljö med ett lufttryck i kabinen motsvarande trycket på ungefär 2500 meters höjd.

”Ta en tablett Uppy! var fjärde timme för att behålla vätskebalansen och må bra”, säger Olle och förklarar att brustabletten enkelt löses i ett glas vatten.

Vi tackar för oss och låter Olle fortsätta sitt arbete med att bekämpa jetlagen och hjälpa fler resenärer landa i bra form. Uppy! går att beställa i företagets webbshop. 

/Linnea, redaktör och kontorsgäst