Mark Carlström kunde efter 17 år i Asien inte hitta mobilladdaren han ville ha på den svenska marknaden och startade mobilladdaren.se. Efter att ha varit igång i knappt 2 år deltar han nu i E-commerce Parks inkubator – och ser fram emot att hitta flöden och självständighet.

Flytten från Asien tillbaka till Sverige var början på något nytt

Att Mark startade eget företag var ingen slump. När jag träffar honom i ett konferensrum på parken berättar han att idén kom när flyttlasset gick hem till Sverige efter många år utomlands:

“Företaget jag hade jobbat på i Asien fanns inte Sverige, så jag såg flytten som en chans att starta eget. Att det blev just mobilladdare var däremot en slump.”

Det var nämligen när Mark efter hemkomsten till Sverige skulle köpa en mobilladdare av märket Anker som han såg ett utrymme på marknaden:

“Anker var ett efterfrågat märke i Sverige, men det kunde bara köpas via Amazon. Så jag gjorde lite efterforskningar och bestämde mig för att börja sälja dem på egen hand.”

“Jag hade ingen erfarenhet av e-handel”

När Mark tog beslutet att starta mobilladdaren.se hade han ingen erfarenhet av varken teknikbranschen eller e-handel. Och han är fortfarande ödmjuk om sina kunskaper:

”Jag hade inga kunskaper om e-handel i Sverige. Efter att ha bott utomlands var jag till exempel inte medveten om hur viktigt det är med fakturabetalning här, men förstod utifrån allas rekommendationer att det var ett måste när man driver en webbshop,” minns han.

Kvalitet framför pris hos mobilladdaren.se

Mark har lärt sig längs med vägen och vet nu exakt vad hans nisch är: kvalitativa mobilladdare som håller. Då framför allt av märket Anker, men även andra som uppfyller kvalitetskraven:

“Kvalitet är viktigt för mig och det är det jag pushar för i min marknadsföring. Att pressa priser och sälja laddare som kan vara direkt farliga är inte något för mig.”

“Inkubatorn är suverän”

Även om Mark vet i vilken riktning han vill föra företaget så är han medveten om att det finns mycket att lära sig. Genom att vara med i E-commerce Parks inkubator hoppas han skapa sig ett värdefullt nätverk och bolla idéer med andra. Och när jag frågor honom om vad hans intryck är hittills är han mycket positiv:

“Det är verkligen suveränt med inkubatorn. Det finns en stor öppenhet i de diskussioner vi haft hittills och mycket konstruktiv feedback. Jag ser verkligen fram emot att gå djupare in på vissa teman, till exempel marknadsföring. Men också hur man ska tänka för att få hela flödet för att fungera.”

Avslutningsvis ber jag honom berätta om vilka mål han har och vad han vill få ut av inkubatorstiden:

“Mitt första mål är att jag ska kunna leva på företaget. Så det viktigaste för mig just nu att uppnå lönsamhet och självständighet.”

Jag tackar Mark så mycket för pratstunden och lämnar konferensrummet övertygad om att han kommer nå sina mål inom en snar framtid.

/Johanna, redaktör & kontorsgäst