Från teknik till estetik. Stefan Eklund på Wapp Media berättar om hur han lämnade den tekniska banan för den grafiska designen.

 

Ett kul sidoprojekt blev byrå med helhetsfokus

Från början var tanken att bli ingenjör och Stefan gick teknisk linje på gymnasiet men när han gick ut var han osäker. Efter lumpen började han arbeta på familjens reprografiska företag och 1991 började hans grafiska karriär. 2010 startade han Wapp Media som ett kul sidoprojekt och började programmera appar och lära sig WordPress. 2014 sade Stefan adjö till företaget han arbetade på och satsade helhjärtat på sitt eget företag.

Det var friheten som lockade, säger han.

Wapp Media har kunder över hela Sverige och arbetar med att utveckla hemsidor och webbshoppar samt med att designa logotyper, varumärken och diverse trycksaker. Stefan menar att det är viktigt att kombinera grafisk design med säljfokus och att fokusera på helheten. Han förklarar att den grafiska designen tidigare varit frånkopplat webbutvecklingen, men att det ändrats på grund av det ökade helhetsgreppet.

 

”Det är skönt att ha människor runt sig”

2015 flyttade Stefan in i E-­Commerce Parks lokaler. Han började att arbeta hemifrån, men det blev snabbt långrandigt. “Det är viktigt att skilja på arbete och fritid” konstaterar han och fortsätter:

Som egenföretagare kan det bli ensamt och då är det skönt att ha människor runt sig. Sedan är det väldigt värdefullt att få sitta med andra inom samma nisch och dela varandras kompetens. Jag har lärt mig otroligt mycket om e-­handel och annonsering.

Själv har Stefan nog i särklass den mest gedigna bakgrunden inom grafisk design och webbutveckling med 25 år i bagaget. Trots det hungrar han efter att lära sig mer och lyfter fram E-commerce Parks nätverksträffar, seminarier och utbildningar. Stefan gläds även över de nya lokalerna och att det kommer fler företag. Han påpekar skämtsamt kopplingen mellan HD-­huset och den egna verksamheten.

Det blir ju på något sätt hemma, att sitta och designa trycksaker i det gamla tryckeriet.

/Calle Norling, BLUE Studios