Några veckors semester kan kännas långt för den ihärdiga arbetsmyran till e-handlare. Som tur är har vi samlat ihop ett gäng härliga podcasts, böcker och artiklar som boostar kreativiteten och gör semesterdagarna lite mer spännande. Så sätt dig bekvämt i solstolen och häng med!

1. Podcast: E-handelspodden

Har du inte lyssnat på e-handelspodden än så har du missat något! Inspirerande berättelser från olika e-handelsprofiler blandas med fakta och statistik. Just nu finns 31 avsnitt ute, så det är bara att plugga in hörlurarna, luta dig tillbaka och njut!

2. Hemsida: Virgin Entrepreneur

Multinationella företaget Virgin har en undersida för entreprenörer där det finns en mängd spännande artiklar du kan läsa och lära dig av. Läs till exempel intervjuer med grundaren Richard Branson eller om hur du boostar kreativiteten i ditt entreprenörskap.

3. Bok: Gräv guld i dina egna kanaler – sälj mer på nätet utan att köpa mer reklam

Christer Pettersson har över femton års erfarenhet av näthandel, content marketing och sökmotorsoptimering. I hans bok välrenommerade bok hittar du en mängd olika tips för hur du själv kan öka din försäljning – utan att behöva köpa reklam.

4. Podcast: E-handelstrender

Här kommer ytterligare ett tips på en podcast, men denna gång E-handelstrender med experten Urban Lindstedt i spetsen. Här bjuds vi på trendspaningar från alla hörn av näthandels-etern och träffar en mängd intressanta profiler! Även här finns runt 30 spännande avsnitt att välja på.

5. Bok: One Click: Jeff Bezos Amazon

Boktips nummer två! Hur blev Amazon en så stor succé? Författaren Richard L. Brandt har intervjuat anställda, konkurrenter och andra kännare för få en bild av hur Jeff Bezoz byggt upp sitt nätimperium. Läs och lär!

6. Hemsida: Ehandelstips 

Sidan för alla e-handlare! Här hittar du en salig blandning av spännande artiklar med tips om bland annat marknadsföring, sociala medier, kundkontakter och logistik. Ett besök på sidan och du har garanterat lärt dig något nytt!

7. Bok: Get Digital or Die Trying

Ingen renodlad e-handelsbok men helt klart läsvärd. I Get Digital or Die Trying får du ökad kunskap i hur du optimerar digital marknadsföring, möter nya kundgrupper och i slutändan hur du återuppfinner din affärsidé för att kunna överleva online.

8. Podcast: Framgångspodden

I Framgångspodden möter vi flera av Sveriges mest framgångsrika personer från olika branscher. Kanske kan du lära dig eller inspireras av en framgångssaga? Nytt avsnitt varje onsdag!

9. Nyhetssida och community: Ehandel.se

Vad vore e-handelshacks utan Ehandel.se? Kontorsgästen på E-commerce Park är en mötesplats för svenska e-handlare där man kan få objektiva råd och information.

10. 9 Essential Podcasts Every E-commerce Entrepreneur Should Subscribe To

Sista tipset är egentligen nio: nio olika podcasts att spana in!

 

Nu har vi genom våra tio tips på spännande böcker, hemsidor, communityn och poddar sett till att du kan kan hålla dig uppdaterad i e-handelsvärlden även under din semester. Vi vill även passa på att önska dig en fin sommar och trevlig semester!

/Johanna Carlsson, redaktör