Har du som e-handlare växt ur kontoret? Eller behöver du helt enkelt en förändring? Idag finns en hel uppsjö av kontorsalternativ och möjligheter – från det stora kontoret till det mysiga lilla hemmakontoret. Men om du är en driven e-handlare eller entreprenör som blomstrar i en miljö med likasinnade kan ett kontorshotell och e-handelskluster vara ett svårslaget alternativ. Vi går igenom fem skäl till varför!

1. Varje arbetsdag blir till ett branschmingel

För e-handlare är nätverk A och O. Har du tänkt på att genom att dela kontor med personer ur samma bransch blir varje arbetsdag till ett mingel med branschkollegor? I ett kontorshotell finns chansen att bygga upp ditt kontaktnät från grunden och skapa viktiga relationer.

2. I ett kontorshotell och e-handelskluster kan du lära dig av andras erfarenheter och kunskaper

Vi kommer alla från olika bakgrunder. Från e-handelns idé, till uppstart och hur motgångarna tacklas. E-commerce Park har många start-ups under sitt tak och inom e-handel finns det alltid något nytt att lära. I vissa fall blir man tvungen att lära sig, till exempel när verksamheten växer och man behöver röra sig utåt mot okänd mark. Visst är det häftigt att klara utmaningar helt på egen hand, men det kan också vara skönt att få stöd från någon med erfarenhet. Har du tur kanske just den någon du behöver sitter på andra sidan väggen.

Karsten Deppert, entreprenör och medgrundare till E-commerce Park, berättar:

Det har visat sig att 90 procent av de problem du har, har andra e-handlare också. Man har behov av samma expertis och tjänster och kan gå ihop kring exempelvis den digitala marknadsföringen eller inköp. Och trots att man har enormt mycket gemensamt, slåss man oftast inte om samma kunder.

3. Mer fokus på verksamheten – mindre på annat

När du hyr kontor eller skrivbord i ett kontorshotell sparar du mycket tid. Här sköts allting per automatik; städning, inköp av möbler, tekniska problem med skrivare och inte minst så behöver du aldrig oroa dig för att det svarta guldet – kaffet – är slut. En annan aspekt som också väger tungt är att du inte behöver gå runt med en klump i magen när oförutsägbara lokalkostnader och räkningar dimper ned i brevlådan. Du kan helt enkelt sätta dig ned i lugn och ro och enbart fokusera på att driva din e-handel framåt!

4. Behöver du en kick energi och inspiration? Ta dig en enkel kaffepaus!

Inte nog med att du kan få hjälp och stöd från dina e-handelsgrannar – de är också bästa källan till inspiration och motivation! Det händer oss alla att motivationen dippar; kanske har inte omsättningen ökat på ett tag och man vet inte hur man ska ta sig vidare. Utnyttja då situationen med att prata med dina branschkollegor. De har garanterat varit i liknande situationer. Några minuter över en kaffe kan göra succé för inspirationen!

Azddin Benberkan, ägare till Quickbutik och kontorsgäst på E-commerce Park, säger:

Det uppstår en viss magi när man har likasinnade människor runt sig. En gemenskap som har samma driv, samma engagemang och vill lyckas samt vill dela det som funkat för dem och det som inte funkat för dem.

5. Lokaler som anpassas efter dina e-handelsbehov

Inom e-handel kan omsättningen öka fort men dessvärre även stagnera. Helt plötsligt kan du finna dig i ett läge där du måste göra en omställning vad gäller kontor. Då är det inte bra att sitta fast i ett hyresavtal med en längre bindningstid och uppsägningstid. Hyr du in dig i ett kontorshotell har du oftast en kortare uppsägningstid och kan byta antingen till större eller till mindre utan att förlora pengar. Skalbarhet är A och O i e-handel!

 

Det är fantastiskt att kunna dela kontor med andra. Entreprenörslivet kan kännas ensamt och hårt men tillsammans är vi starka. Genom att hjälpa varandra att växa, genom att ge stöd i motgångar och genom att motivera och inspirera varandra blir vi en kraft att räkna med!

 

/Johanna Carlsson, redaktör