Har du haft en fin semester med många lata dagar? Då är det fullt förståeligt att det kan kännas svårt att gå från några få knop i timmen till en höst och vinter som går i raketfart. Men ge inte upp: vi listar åtta motivationshacks som gör det lättare för dig att tackla hösten och vintern – och nå rekord!

 

1. Mål gör under för motivationen

Det är knappast en hemlighet att mål får motivationen att gå på högvarv. Så fundera över vad du vill utveckla och vilka försäljningsmål du vill nå på en vecka, en månad och ett år. Men var realistisk när du formulerar dina mål: orimliga mål har motsatt verkan.

2. Försäljningsrekord är värt att fira!

Har du uppnått ett försäljningsmål? Se till att du och ditt team känner till det! En prestationsmässig klapp på axeln är otroligt motiverande och förstärker sammanhållningen i teamet, vilket i sin tur leder till bättre resultat i framtiden.

3. Strukturer vänder på humöret

Tenderar du att distansera dig från din e-handel när allt känns för stressigt och övermäktigt? Ett sätt att lägga stressen på hyllan är skapa strukturer som organiserar arbetet. Detta enkla knep gör att du går från ”detta är omöjligt” till ”jag kan göra det”.

4. En sak i taget

Den andra halvan av året är en ytterst hektisk period för e-handlare. Detta gör att det blir otroligt lätt att känna sig överväldigad, distraherad och splittrad i arbetet. Så om du vill hålla motivationen och prestationen hög: fokusera helhjärtat på en arbetsuppgift i taget. Då känns allt betydligt mer görbart!.

5. Tänk på hur långt du kommit tack vare allt slit

Att driva en e-handel är knappast en lätt uppgift. Det kräver envishet, slit och extremt mycket energi. Men när allt känns lika grått som den stundande hösten kan det vara motiverande att reflektera över hur långt du faktiskt har kommit på din e-handelsresa.

6. Se till att ta tid för dig själv

En e-handel sover aldrig, men det är otroligt viktigt att du gör det. När din e-handel går mot raska steg mot den otroligt hektiska julförsäljningen är det extra viktigt att du tar dig tiden att faktiskt vila. Även om det kan kännas motigt, kommer det leda till ett arbete med högre effektivitet.

7. Våga be om input

Har du fastnat i försäljningsstatistik, SEO eller produkttexter? Det finns inget som sänker motivationen mer än en negativ tankespiral, så lämna ditt kontor och ta en kopp kaffe i lunchrummet! Kontorsgästerna och kollegorna på E-commerce Park kommer garanterat förstå din situation – och hjälpa dig lösa problemet.

Du har väl inte missat vårt blogginlägg om fördelarna med att sitta på ett e-handelscommunity och kontorshotell? Läs det här!

8. Omringa dig med personer som får dig att bli motiverad!

E-commerce Park präglas av en driven, öppen och inspirerande miljö med fler passionerade entreprenörer och e-handlare än vad som kan räknas på fingrar och tår. Att befinna sig i en motiverande miljö gör under för din inspiration, motivation och förmåga att lösa problem!

 

Efter en skön sommar kan det vara svårt att sadla om till en hektisk höst och vinter. Men om du försöker anamma ett, två eller åtta av våra motivationshacks ska du se att du kommer klara av det med motivationen på topp!

/Sarah Chase, redaktör.