Josefin Runquist startade på egen hand bolaget Vibok år 2016. Nu befinner sig bolaget i en spännande fas och för att lära sig mer om entreprenörskap ansökte Josefin till inkubatorprogrammet på E-commerce Park.

 

Sedan januari har Josefin Runquist varit en av femton deltagare på inkubatorprogrammet på E-commerce Park. Men hennes e-handelsresa började redan för två år sedan. Efter fyra års modedesign-studier i Borås flyttade hon tillbaka till hemstaden Malmö för vidare studier i Köpenhamn. Där kom hon i kontakt med entreprenörskap för första gången när hon tillsammans med en studiekamrat startade ett klädmärke, men hennes egna bolag skulle handla om något helt annat än mode.

–  Min bästa kompis var gravid för första gången och hade en babyshower. Jag ville ge henne en personlig gåva och kom på att jag kan hela historien om min bästa vän och hennes partner. Så jag bestämde mig för att ge dem något som symboliserar deras resa tillsammans, säger Josefin Runquist.

Gåvan består i en personlig barn- och familjebok som skapas utifrån föräldrarnas egen kärlekssaga och fick namnet Vibok. Med hjälp av texter och bilder illustrerar Josefin hela familjens berättelse från början och gör det till en bok om föräldrarnas kärlekssaga tillsammans. På detta sätt kan föräldrarna läsa för sitt barn om hur föräldrarna träffades och hur deras familj skapades.

– Jag fick jättebra respons på gåvan och alla som var på babyshowern sa ”en sån vill jag också ha”, då kände jag att jag faktiskt kunde satsa på detta!

Sedan i mitten av januari är Josefin alltså en av deltagarna på E-commerce Parks inkubator. Femton e-handlare får under hela inkubatorterminen hjälp och stöttning i början av deras e-handelsresa.

– Inkubatorn är jättebra. Man får alltid värdefull kunskap på föreläsningarna och det finns en bra sammanhållning mellan alla oss deltagare.

Just sammanhållningen har gjort att vägen till råd och hjälp av e-handlare i liknande situation aldrig är lång. Inkubatorn gör det möjligt för deltagarna att ge varandra värdefulla tips på vägen och Josefin rekommenderar alla unga entreprenörer att gå en termin på E-commerce Parks inkubator.

– Vi deltagare sitter och arbetar tillsammans på E-commerce Park och brukar diskutera olika saker som har med vår e-handel att göra. Det känns bra att veta att man alltid kan fråga någon annan och få hjälp om man behöver det.

Framtiden för Josefins bolag Vibok ser ljus ut. En ny hemsida har just lanserats men Josefin har redan börjat tänka långsiktigt – och målsättningen är glasklar.

– Först och främst vill jag naturligtvis att den nya hemsidan ska gå bra och fortsätta bygga vårt varumärke. Men i framtiden vill jag gärna lansera Vibok i andra länder, för det finns ingen annan som gör det vi gör.

Vi på E-commerce Park önskar Josefin fortsatt lycka och framgång med sitt bolag!