Under eftermiddagen den 28 augusti samlades alumner och deltagare till Sveriges enda e-handel inkubator för höstens kick-off. Rummet var fullt av gamla vänner, samarbetspartner och nya bekantskaper. I år består gruppen av ett tjugotal personer där hälften är nya deltagare och hälften går sin andra termin.

Under träffen fick alumnerna Camilla från anilla.se och Niklas från Northern Spirit dela med sig av sina visdomsord till de nya deltagarna.

Camilla från anilla.se gav rådet till de nya deltagarna att ”var inte rädda för att be om hjälp”. Alla som går inkubatorn har nyttiga erfarenheter det finns bara positiva aspekter av att dela med sig av problem och lösningar. Sedan framhöll hon också vikten av att medverka på vartenda möte och föreläsning som deltagare. Den kunskap som man kan ta del av här finns inte riktigt någon annanstans.

Niklas från Northern Spirit höll med och menade att det sociala umgänget man får i inkubatorn är något av de bästa. Man möter personer som genomlever liknande saker, personer man kan glädjas med och fråga om råd. Niklas påpekade även vilken styrka och kompetens det finns i det community runt om och på E-commerce Park. Här finns det en mängd människor och företag i olika storlekar och branscher som kan hjälpa dig framåt.

När det kom till tips för inkubatordeltagarna framöver var deras främsta råd – testa. Bara för att någon vid ett tillfälle sagt att man måste göra det ena eller det andra för att lyckas innebär inte det att det stämmer för din bransch eller ditt företag. Båda medgav att de gjort ett och annat misslyckande genom åren när de testat runt som gav noll tillbaka, men att testandet också gav dem en riktning och viktiga lärdomar.

Flera av alumnerna berättade att de fortfarande träffas för att umgås och utbyta idéer med varandra. Den hjälpsamma atmosfär som finns på E-commerce Park har de tagit med sig och fortsätter att stötta och pusha varandra framåt.

Vi ser med stor förväntan fram emot hösten och hälsar alla våra inkubatordeltagare och alumner välkomna!

Psst… Alla föreläsningar som hålls för inkubatorn kommer vara öppna, vilket innebär att även du och dina kollegor kan komma hit och inspireras. Håll utkik på vår hemsida och i våra sociala medier efter datum och tider.

 

Vill du veta mer om inkubatorn? Klicka här.