Niklas är en av grundarna till Northern Spirit och var ett av de första företagen att gå vår inkubator 15/16. Idag säljer Northern Spirit till flera länder och har blivit mycket populära bland sina crossfit fans till kunder! Niklas föreläser ibland på E-commerce Park och är även mentor till deltagare i vår inkubatorn. I senaste delen av “Möt våra CoWorkers” delar han med sig av sina erfarenheter!

Northern Spirit grundades i Helsingborg 2013 och säljer träningskläder primärt till personer som tränar crossfit. Namnet Northern Spirit kommer faktiskt från filmen ´Northern Spirit´ (länk?) av Nikolaj Ronnow som visar danska och isländska crossfittare. Grundarna till Northern Spirit menar att filmen frångar själva kärnan i crossfit-livsstilen som de vill förmedla med sitt märke.

Niklas hade en bred erfarenhet av klädproduktion i ryggen när han startade Northern Spirit. Förutom det så har han också varit med och drivit ett e-handelsprojekt tidigare som inte gick lika bra, men han använder sig av den lärdomen för att utveckla Northern Spirit till något bättre. På frågan om det finns något Niklas önskar han hade gjort annorlunda när Northern Spirit lanserades säger han “våga satsa mer och våga utveckla företaget och organisationen snabbare. Kanske investera mer kapital redan från början”.

Niklas säger att ehandelsinkubatorn är en möjliggörare för företag och personer som kanske inte har så mycket tidigare erfarenhet eller kunskap av e-handel. Han menar att inkubatorn öppnar nya dörrar och är ett sätt att snabbt lära sig och förstå sig på e-handel.

“E-commerce Park har varit en stor möjlighet för oss att utvecklas inom e-handel. Har du en idé eller ett företag som på något sätt involverar e-handel så är e-handelsinkubatorn och E-commerce Park helt rätt plats till att få en kickstart!”

Northern Spirit har en mängd spännande projekt på gång framöver, bl.a. ett Girl Camp den 18 maj i Köpenhamn! Två atleter sponsrade av Northen Spirit kommer vara med på evenemagnet där du har en chans att spendera en heldag med att träna på ett crossfitgym i Köpenhamn.

Stort tack till Niklas på Northern Spirit för att vi fick prata med dig – vi ser så mycket fram emot att följa er resa!