E-commerce Park of Sweden kickstartar ett framåtblickande inkubatorprogram för att driva på omställningen inom e-handeln.

Under åren har över 100 framgångsrika bolag accelererat sin e-handel genom E-commerce Park of Swedens inkubatorprogram. Flera har ökat sin omsättning från blygsamma summor till över 100 miljoner kronor, vilket har gjort E-commerce Park till en ledande aktör i att hjälpa e-handelsbolag växa. Men det finns en strävan mot att inte bara bidra till finansiell utveckling, utan även ta ansvar i att utveckla en attraktiv handel för framtiden. 

”Omställningen mot en mer cirkulär och hållbar e-handel för långsamt. Det finns ett tydligt behov av en kraftfull satsning för att påskynda omställningen. Med den position vi har ser vi det som en del av vårt ansvar att agera,” säger Karsten Deppert, medgrundare av E-commerce Park och ansvarig för inkubatorprogrammen.

Därför tar E-commerce Park nu ett stort steg framåt genom att lansera ett parallellt program till det befintliga. Detta program kommer att fokusera på entreprenörer som driver affärsmodeller med hållbarhet i fokus, men som kanske saknar djup kunskap inom e-handel. Exempelvis kan det vara entreprenörer som vill skala upp ett nytt livsstilsmärke, som utvecklar eller paketerar hållbara produkter, eller som fokuserar på återbruk, cirkulära affärsidéer och reparationer. Tanken är att ge dessa entreprenörer konkurrenskraftig kunskap inom e-handelsutveckling.

”Genom att kombinera vår expertis inom e-handelsutveckling med ledande kunskaper inom hållbarhet skapar vi en grogrund för framtidens affärsmodeller. Vårt mål är att stödja företag som vill driva och växa företag med ansvarsfulla och hållbara affärsmodeller,” förklarar Karsten Deppert.

Det nya programmet är utformat för att vara en inkubator där framtidens handelslösningar tar form. Deltagarna i programmet kommer att dra nytta av kunskap från branschledande experter inom både e-handel och hållbarhet, samt få tillgång till ett nätverk av likasinnade entreprenörer som strävar efter att omdefiniera handeln. Dessutom kommer de att ha möjlighet att knyta värdefulla kontakter med investerare som värdesätter innovation och ansvarstagande.

”Detta program är en katalysator för att driva framtidens handel. Genom att samarbeta med ledande experter förser vi våra deltagare med resurserna de behöver för att omdefiniera handelslandskapet,” tillägger Karsten Deppert.

Programmet kommer även att stärka Helsingborgs position som en central knutpunkt för handel och hållbar utveckling. Redan idag har över en tredjedel av all svensk e-handel affärskritiska kopplingar till Helsingborgsregionen, med företag som Boozt, NA-KD, IKEA samt entreprenörsdrivna företag som Gents, INF och Däckline, utöver bolag som stärker e-handeln så som Quickbutik, Contentor, Avensia och många andra. E-commerce Park är en central del i den väldigt aktiva e-handelscenen i regionen.

”Vi är otroligt glada över att lansera detta program här i Helsingborg. Programmet kommer att bidra till regional tillväxt genom att skapa nya jobb och förbättra affärslivet konkurrenskraft för framtiden. Vi ser detta stärker communityt och nätverket ytterligare,” säger Elinor Franchetti, Community Manager på E-commerce Park

Inkubatorprogrammet öppnar upp för ansökningar nu, och drar igång i september. Max 10 företag kommer att antas till programmet.

Mer information och ansökan finns här: Future Retail Incubator.