På E-handelsparken rör det sig framåt, minst sagt framåt och äntligen är ansökan öppnad för vår inkubator.ecom_2
Det finns inkubatorer sen tidigare men ingen har en inriktning mot e-handel, vilket vi tycker är lite märkligt. Det är lätt att se e-handeln som en guldbransch då många nyheter kretsar till hur den expanderar. Men flera e-handlare blir tvungna att lägga ner sin verksamhet, då de gå på stora nitar och inte kommer igång på önskat sätt. Vår förhoppning är att inkubatorn ska vara ett stöd till e-handlare och  bland annat hjälpa de som annars hade haft svårt att lyckas hålla igång sin verksamhet.

E-handelsinkubatorn är till för e-handlare som ännu inte har startat eller som varit igång en tid och nu är redo för nästa steg. Det är ett program som är skapat utefter deltagarnas behov där mycket kunskap och erfarenhet inom e-handel finns på en och samma plats.

Inkubatordeltagarna ska vara beredda på att skala sin verksamhet och att det går snabbare än utanför inkubatorn. Programmet är under 2 år och inkluderar veckomöten och tematräffar. Alla företag har tillgång till en utvald mentor och vår advisory board med olika specialkompetens finns alltid att bolla tankar och idéer med.

Vi har partners med flera experter inom många olika områden. Våra partners är PostNord, Klarna, Vinge, Pineberry, Ernst & Young, Resurs Bank och Contentor som alla kommer att vara på plats för att stötta inkubatorbolagen med sina rådgivare och nätverk. Även andra bolag i parken hoppas vi kommer ha stor nytta av våra partners.

Tipsa gärna personer med företag du tror skulle passa in i inkubatorn. Vi har 10 platser under 2015, löpande ansökning därför är det först till kvarn som gäller.

Läs gärna mer om inkubatorn här