IMG_4744

Julia Bergström på Contentor Marketing

Det har bara gått tre veckor sedan jag började här, men det känns som att jag alltid suttit på E-commerce Park. Jag heter Julia Bergström och studerar Strategisk Kommunikation på Campus i Helsingborg. Just nu gör jag min praktik hos Contentor Marketing, ett företag som sysslar med innehållsmarknadsföring, och jag sitter med min fantastiska mentor Linnéa på E-commerce Park. 

Hur ser en vanlig dag ut här? Såvida du inte har ett väldigt byråkratiskt arbete finns det nästan inga vanliga arbetsdagar. För det mesta sitter jag vid skrivbordet och skapar innehåll (det är trots allt det som Contentor Marketing sysslar med). Ibland är jag ute och intervjuar spännande personligheter för vår blogg eller sitter på telefon och jagar gästbloggare. Nästa vecka ska jag följa med när mitt intervjuobjekt dumpstrar för en artikel åt en av våra kunder. Det är alltså ett väldigt mångsidigt jobb. Contentor Marketing handlar om att skapa innehåll som berör på webben, och då är kreativitet en viktig egenskap. 

På fredagar kommer jag till kontoret direkt från Frukostklubben med Marknadsföreningen i Helsingborg. När man har varit uppe sedan klockan fem är det skönt att mötas av ett leende och en vänlig hälsning i receptionen. Det är det som jag tycker mest om med att praktisera på E Commerce Park – den härliga blandningen av människor som jobbar här. Att de är småföretagare eller jobbar med sälj- och marknadsföring lyfter atmosfären lite extra (det gäller ju att vara trevlig om man vill lyckas). Om jag slapp ha uppförsbacke med cykeln hem till lägenheten hade jag gett det allra högsta betyg.