Den 7 april gick Emeet för första gången av stapeln i E-commerce Parks hemstad Helsingborg. Amelie Lidén och Rikard Axelsson var förstås på plats.

E-commerce Parks verksamhetschef och inkubatorsansvarig får båda ett nöjt uttryck i blicken på frågan om de känner sig nöjda med
E-meet. Så här tyckte våra representanter om upplevelsen.

Lokal förankring och bra blandning av deltagare

Vad utmärkte Emeet i Helsingborg?

– Det var bra blandning på folket – inte bara e-handlare utan också tjänsteleverantörer, säger Amelie. Rikard betonar kärleken bakom eventet som en viktig framgångsfaktor. Han noterar också att 80 % av deltagarna var från Skåne vilket satte extra ljus på den lokala e-handlaren.

Hur var sessionerna på Emeet?

Amelie:
– De sessioner jag gick på var väldigt bra. Jag gick på en session som hölls av Petra från Fyndiq. Hon gick igenom sociala medier och berättade hur Fyndiq arbetar med sina kanaler, hur de sätter upp mål och vad man gör om man inte uppnår dem. Tar man till exempel bort inlägg som inte presterar? Det var väldigt intressant att få ta del av deras perspektiv.

– Jag gick också på sessionen om nyhetsbrev (arrangerad av Rebecca och Linnéa från Contentor). Jag tyckte om konceptet och summeringen i slutet. Jag hade önskat att klipp-och-klistra-delen varat längre för det blev så många intressanta diskussioner kring själva nyhetsbrevet. Sessionen gick ut på att deltagarna fick öva sig på att sätta ihop egna nyhetsbrev med hjälp av färdiga bilder (reds. anm.).

– Jag var också på Sixtens session. Han pratade om hur viktigt det är att räkna på lönsamheten även när det är man själv som utför arbetet. Man räknar sällan på sin egen tid. Sixten berättade också om hur han gjorde när han marknadsförde manschettknappar. Även om han nu jobbar med en kanske något mindre rolig produkt, skyltar, så hade han många tankar kring hur man kan marknadsföra dem på ett intressant sätt.

Rikard:
– Den session jag höll var bäst, säger han med glimten i ögat. Mer allvarligt fortsätter han att den första paneldiskussionen med Gents, Footway, Flygstolen och Kristina Jarring var mycket intressant, hoppas att de fortsätter med det även nästkommande emeet.

Rikard höll en session där han bjöd på rådgivning för nystartade e-handlare (reds. anm.).

Blir du nyfiken på att delta?

Nästa Emeet arrangeras i Göteborg redan i höst, närmare bestämt den 7 september. Reservera datumet i kalendern!

Linnéa Vikbrant,
redaktör och kontorsgäst