Azddin Benberkan började intressera sig för datorer och programmering som nioåring. Han fick sin första anställning som systemutvecklare som 14-åring och utvecklade e-handelsplattformen Quickbutik som 21-åring. Vi pratade om resan dit, hur framtiden ser ut samt vikten av rätt människor och kompetens i sin närhet.

Trots sina unga 22 år är Azddin gammal i branschen. Han började programmera när han var 9-10 år gammal och har varit arbetslivet sedan han var 14. Då bestod arbetet mest av att göra alla möjliga olika sidor. 14 år gammal fick han sin första anställning.
Jag minns att det var något problem, att jag inte var byxmyndig eller nåt, så pengarna fick gå in på pappas konto, säger han med ett skratt.
Intresset fortsatte att växa och efter att ha varit med i flera olika stora projekt och med en utbildning i systemvetenskap från Malmö Högskola kände Azddin att det var dags att göra något eget.
Som frilansare gjorde jag många hemsidor och webbshoppar till olika företag och märkte att de alltid brukade komma tillbaka efter ett tag och vilja uppdatera sidan, vilket tog en massa tid.
Där väcktes tanken om att bygga en plattform som var snabb och enkel att sköta. Han menar att den stora problematiken är flexibiliteten.
Hur ska du kunna göra en lösning, en plattform som är så flexibel att du ska kunna ha din webbutik på ditt sätt?
Efter att ha rivit upp alla mallar och börjat från grunden blev resultatet Quickbutik.
Quickbutik är en e-handelsplattform där du själv kan gå in och starta en e-handel och få allt du behöver. Det enda du behöver göra är att anpassa butiken till ditt varumärkes färg, tema, ladda upp logotyp och produkter – sen är du klar.

“Det bästa med parken är människorna och kunskapen”

Azddin berättar att vägen till E-Commerce Park gick genom Karsten Deppert, en av initiativtagarna till E-commerce Park. De träffades på ett event och började prata. I nästa steg kom han med i E-Commerce Parks inkubatorgrupp.
Det bästa med parken är människorna och kunskapen. Det uppstår en viss magi när man har likasinnade människor runt sig. En gemenskap som har samma driv, samma engagemang och vill lyckas samt vill dela det som funkat för dem och det som inte funkat för dem.

Idag har Quickbutik över 200 aktiva butiker och nästa steg för Quickbutik är börja bygga ett team som kan expandera vidare till våra nordiska grannländer. Azddin menar att det är viktigt att göra det flexibelt för butiksägare och kunder att hantera butiken på alla tänkbara enheter.

Du kan göra allt från mobilen. Hela Quickbutik kan du skapa och hantera från din mobil. Vi har till och med kunder som bara har använt sin surfplatta och sin telefon. E-handeln är en snabbväxande bransch och det händer mycket, framförallt med mobilen och mobila köp.

/Calle Norling, BLUE Studios