Ett av de många företag som har kontor på E-commerce Park är JS Energi. De flyttade in i mars 2015 och var ett av de första företagen som började driva sin verksamhet från E-commerce Park. Vi har pratat med Peter Borgman, som är vd, partner och ansvarig för e-handel på JS Energi.

Med bakgrund inom IT-branschen har Peter Borgman jobbat med webb och e-handel sedan 90-talet. Vid sidan av sin roll på JS Energi är han också e-handelskonsult och föreläser inom e-handel på IHM Business School i Malmö. Sedan tre år tillbaka är Peter Borgman vd, partner och ansvarig för e-handel på JS Energi, som främst arbetar med att sälja reservdelar till värmepumpar. I samband med att Peter köpte en andel av JS Energi började bolaget satsa på e-handel – och tillväxten har skjutit i höjden sedan dess!

Vi började med e-handel 2015 och vi är i princip ensamma på området. Reservdelar till värmepumpar är kanske inte det mest spännande som finns men det är nischat, och finns ungefär 2 miljoner värmepumpar i Sverige så det finns en stor marknad, säger Peter Borgman.

Från 2016 till 2017 växte JS Energis e-handelsverksamhet från 1,8 miljoner till 7 miljoner kronor i omsättning. Totalt omsatte bolaget 22 miljoner kronor förra året och Peter Borgman är klar över vad nyckeln till de senaste årens framgång har varit.

Att fokusera på försäljning och våra kunder, inte processer, rutiner eller system. Vi har kanske inte den bästa eller snyggaste webbshopen, men vi löser våra kunders problem. Där ligger alltid vårt fokus.

JS Energi var alltså ett av de första företagen som hade kontor och drev sin verksamhet från E-commerce Park. Och på grund av de senaste tre årens tillväxt har JS Energi hunnit med att flytta åtta gånger inom E-commerce Park

Vi började med ett rum på 10 kvadrat och idag sitter vi på parkens största kontor på 180 kvadrat! Sammanlagt har vi 14 anställda men alla sitter inte på plats här, utan vi har både servicetekniker och säljare som är ute på fältet.

Vad är det bästa med att ha kontor på E-commerce Park?

Det är två saker. Först och främst den härliga gemenskap som finns här men också styrkan i att vara en del av ett varumärke som är väldigt starkt inom den svenska e-handeln. E-commerce Park har gett oss möjligheter att växa på många olika sätt.

Vi tackar Peter Borgman för pratstunden och önskar Peter och JS Energi fortsatt framgång!