Martin driver webbutiken Zomson som erbjuder hemautomation för smarta hem. Det betyder alltså att man genom en app har möjlighet att styra en hel del saker i hemmet som till exempel värme, belysning och larm. Idag finns liknande system på marknaden men Zomson erbjuder den enda helhetslösningen.

Martin har drivit flera olika teknikföretag tidigare men har länge varit intresserad av hur tekniken kan göra människors vardag enklare och bättre samtidigt som man strävar efter ett mer hållbart samhälle.

Zomsons primära målgrupp just nu är någon som bor i ett nybyggt villaområde och personer som kanske jobbar inom IT eller är tekniskt intresserade. För gemene man så är det kanske inte tekniken i sig som är intressant utan vilka funktioner den erbjuder.

Vad är största utmaningen företaget står för inför just nu?

“Det är nog att försöka förutspå hur branschen kommer att utvecklas. Det är en ganska ny branschen med en grym tillväxt som egentligen bara har börjat. Det finns massor av aktörer som vill in på marknaden och Zomsons utmaning är att försöka hitta en position i den här utvecklingen. Vår unika positionering just nu är att vi erbjuder en app för alla funktioner.”

Martin har deltagit i vår e-handelsinkubator under 2017/2018 och är dessutom hyresgäst hos oss på E-commerce Park.

Martin beskriver E-commerce Park som ett community. Det är inte bara en kontorsyta man hyr utan man blir del av ett community som hjälper varandra att växa. Dessutom säger han att man träffar en hel del vänner också!

Han tycker att du som funderar på att ansöka till e-handelsinkubator kommer få ut mest av upplevelsen om du redan har kommit en liten bit på vägen. Någon som kanske har en butik på nätet eller som har samlat på sig  frågor man behöver svar på. Martin menar att frågorna ger dig en riktning och hjälper dig förstå vad du vill ha ut av din tid i inkubatorn.

Tack för att vi fick prata med dig, Martin! Läs mer om vår inkubatorn och vad det krävs av dig som vill ansöka.