Michael är hyresgäst hos oss på E-commerce Park sen tre år tillbaka och driver företaget Dirma. Vi pratade med honom om hur det är att starta eget, hans företagsresa vad det innebär att vara hyresgäst på E-commerce Park!

Dirma är en sponsringsplattform som hjälper idrottsföreningar att samla in pengar utan att fysiskt behöva går runt och sälja en massa saker. Istället registrerar medlemmarna i föreningen sig på Dirma och besvarar några frågor om sig själv och sina intressen. På det viset kan Dirma skräddarsy erbjudanden de skickar ut och det enda kunden behöver göra är att svara på ett par frågor om kampanjen. Snabbt och enkelt!

Michael började med att formulera konceptet till Dirma när han skrev sitt examensarbete, men det var inte förens några år senare som han faktiskt startade företaget på riktigt. Han fick idén till Dirma då han ofta fick reklam hemskickat som var helt oväsentlig för honom. Han tänkte då hur mycket smidigare det hade varit om företagen skickade ut reklam och erbjudanden som var mer anpassad till personerna de nådde ut till. Både konsumenten och företagen tjänar på att göra på detta vis. Dirmas koncept förenklar helt enkelt processen att samla in pengar till föreningar avsevärt.

“Planen är att Dirma ska vara den självklara alternativet för förenings-Sverige. Just nu har vi mest lokala föreningar runt Helsingborg men också ut mot Kristiandstad. Dessutom har vi fått förfrågningar från Varberg och Falkenberg. Så vi har börjat lokalt, men siktar större.”

Michael berättar att den största utmaningen för honom var egentligen att komma igång och starta företaget. Han menar att man inte ska tvivla på sig själv så mycket utan bara göra det.

Vad har E-commerce Park betytt för dig och ditt företag?

“Först och främst är det många här som är i samma situation. Många som är nystartade och som kanske har samma frågor sig dig eller redan har besvarat dem. Samtidigt finns det många här som har varit med redan från början och är etablerade så man har ett oerhört stort nätverk av kompetenta människor omkring sig.”

Dirma har nyligen släppt en reklamfilm och framöver kommer det vara mycket fokus på att expandera. Stort tack till Michael på Dirma för att vi fick prata med dig – vi ser så mycket fram emot att följa din resa!